Skip to content
toni@dalmatin.ba

Stručna knjiga: Osnove mjerenja Grafičko oblikovanje i priprema za tisak stručne knjige

Ova knjiga namijenjena je u prvom redu studentima koji proučavaju nastavne predmete iz kolegija mjerenja. Namijenjena je i onima  koji nisu upoznati sa ovom temom i kojima su potrebna osnovna znanja iz mjerenja, kao i onima koji su uključeni u mjeriteljstvo na različitim nivoima, ali žele saznati više ili jednostavno dobiti specifične informacije. Glavna svrha knjige je podizanje svijesti o mjerenjima i uspostava općeg mjeriteljskog razumijevanje referenci u Europi, kao i pozicioniranje Bosne i Hercegovine.

Posebno je predstavljen CPIM – Sporazum o međusobnom priznavanju (MRA) i regionalno mjeriteljstvo, uključujući osnivanje pravnog lica EURAMET eV. u siječnju 2007. kao nove europske regijonalne mjeriteljske organizacije. Knjiga također sadrži više informacija o mjerenjima u kemiji i biologiji i daje neke specifične primjere o tome kako napreci u mjeriteljstvu utiču na ostali svijet.

U pripremi ovog izdanja autor je  koristio dio materijala  tiskanog u brošuri „Mjeriteljstvo / Mjeriteljstvo – ukratko“ kojeg je izdao Institut za mjeriteljstvo BiH, 2008., te ga proširio radi zadovoljavanja zahtjeva sylabus-a na predmetima koje kao predmetni nastavnik drži studentima.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top