skip to Main Content
toni@dalmatin.ba

Ovdje možete pronaći odgovore na često postavljena pitanja razvrstani po kategorijama usluga koje nudim. Ukoliko ne pronađete odgovor na Vaše pitanje, uvjek možete poslati pitanje poristeći se obrascem za postavljanj pitanja i isti možete naći na ovom linku.

Grafičko oblikovanje

Koliko vremenski traje grafičko oblikovanje?

Kad dostavite konačno verziju vašeg teksta i prihvatite ste uvjete ugovora, prvu varijantu vašeg grafičkog prijeloma dobit ćete u roku od 14 radnih dana.

U kojem obliku treba biti dostavljan tekstualni dokument?

Preferiram da mi se dokument dostavi kao word dokument (.doc ili .docx), ali mogu prihvatiti i druge oblike dokumenata kao na primjer .RTF, .ODT ili .PDF dokument.
Ukoliko dostavite dokument u PDF dokumentu zahtijevat će izvoz teksta u jedan od prihvatljivih dokumenata za grafičko oblikovanje. Također zahtijevat će dodatni rad za prepravljanje teksta. Ovaj proces se dodatno naplaćuje i ovisi u broju uloženih sati rada.

Moj dokument pored toga sadrži fotografije, ilustracije, formule, grafikone i sl.?

Što se tiče fotografija i ilustracija, moraju se dostaviti kao posebni dokumenti (.JPG, .TIFF i sl.). Za dostavljene fotografije i ilustracije isključivo odgovora naručitelj. Ovo su specifični dodaci koje ću raspraviti sa svakim naručiteljem posebno.

Da li osiguravam ISBN broj?

Ne, ne osiguravam ISBN broj. Za osiguranje ISBN broja zadužen je autor ili izdavač.

Da li je u cijenu uključena i izrada elektroničke knjige?

Izrada elektroničke knjige se posebno naplaćuje.

Koje dokumente ću dobiti po završetku ugovora?

Ukoliko naručite elektroničku knjigu, isporučiti ću Vam Mobi dokument (za Amazon Kindle) i ePub dokument (za korištenje na drugim elektroničkim čitačima).
Ukoliko ste naručili grafičko oblikovanje knjige za tisak isporučujem Vam PDF dokument koji je izrađen po standardima CreateSpace. Ovaj standard podržava većina tiskara. Ukoliko imate neke druge zahtjeve prilikom kreiranja PDF dokumenta, možete naznačiti ili naglasiti prilikom ugovaranja.

Da li dobivam izvorni dokument?

Ne. Ukoliko želite da Vam dostavim izvorne dokumente, one se dodatni naplaćuju u iznosu od 100,00 KM. Ukoliko ugovorite i dostavu izvornih dokumenta, Vaša je obveza posjedovanja i programa s kojima su izvorni dokumenti kreirani.

Što ako imam potrebe za ispravkom nakon što se završim grafičko oblikovanje?

Izreka kaže: „tko radi, taj i griješi“. Naravno, da razumijem da se ne može predvidjeti greška i da postoji potreba za ispravkom. Naravno da će mi biti drago ispraviti grešku ili napraviti dopunu dokumenta.
Ali, budući da ispravke traže utrošak određenog vremena, nudim mogućnost besplatne ispravke u vremenu od 10 dana nakon predaje finalnog dokumenta. Nakon toga naplaćujem satnicu za angažiranje 15,00 KM/h.

Back To Top